Back
BLOG

Çikolatanın Mutlulukla Bir İlgisi Olmalı

Çikolata aşığıysanız, çok sevdiğiniz bu lezzetin her lokmasında büyük bir mutluluk yaşayacaksınız. Çikolatanın kimyasal bileşiminin ruh halimizi yükselten endorfin salınımından sorumlu olabileceğini gösteren bilimsel çalışmalar var. Bu yüzden, kendinizi her kötü hissettiğinizde, en yakınınızdaki çikolata paketine uzandığınız için kendinizi asla suçlu hissetmeyin aslında fark etmeden kendinize ve vücudunuza bir iyilik yapmış olacaksınız!

Son zamanlarda yapılan farklı araştırmalar, çikolatanın bizi biraz daha mutlu etmenin yanı sıra demir ve magnezyum açısından zengin olduğunu, antioksidan kaynağı olduğunu, kolesterolü düşürdüğünü kanıtladı.

Öyleyse devam et ve Alyan Gıda çikolatalarından yiyerek, hayatın tadını çıkar! Tabi kontrolü elden bırakmadan…

Çikolata sizi nasıl iyi hissettirir?

Çikolata yemek, vücudunuzu endorfin gibi "iyi hissettiren" kimyasalları salması için uyarır ve diğer sinir iletici sistemlerle etkileşime girebilir. Bu sistemlerle olan etkileşimler ruh halinizi, iştahınızı ve ödül sistemini etkiler.

1996 yılında yapılan bir araştırma, çikolatanın kadınların beyinlerinde endorfin salınımına neden olduğunu ve onları mutlu ettiğini göstermiştir. Çikolata, beyindeki ruh halini yükselten kimyasallarla ilişkili bir dizi bileşik içerir. Bu nedenle, çikolatanın ilk ısırığından sonra, "iyi hissetmenizi sağlayan" kimyasalların, kakaonun kan dolaşımınızda emilmesi ile haz duyguları ile beraber daha da arttığını gösteriyor. Bununla birlikte, çikolatanızdaki kakao miktarı, bu "iyi hissettiren" kimyasalların miktarını etkileyebilir. Kakao oranları her çikolatada farklı olabilir. Kakao yüzdesi, kakao çekirdekleri ve kakao yağı miktarının bir kombinasyonudur, bunlar çikolata aromasının kremsi tadı ve yoğunluğuna katkıda bulunur.

Daha iyi bir önerimiz var. Alyan Gıda çikolataları, farklı tatlara ve zevkinizi artıracak çeşitlere sahiptir. İşte çikolata çeşitlerimizden birkaçı;

Zevk aldığımız yiyecekleri yemenin beynimizin ödül merkezlerini tetiklediği ve bizi olumlu duygularla doldurduğu bilinmektedir. Bu birçok yemek türü için söylenebilir, ancak çikolatayı seviyorsanız şanslısınız, lehinize çalışan hem fiziksel hem de duygusal faktörler nedeniyle ruh halinizde büyük bir artış elde ediyorsunuz demektir.

Çikolata Çeşitleri Nelerdir?

Çikolata, dünyanın her yerinde insanların zevk aldığı lezzetli bir ikramdır. Çikolata kelimesi sadece tek bir ürünü kapsamaz, çünkü hepsi önemli ölçüde farklı olan birçok farklı çikolata çeşiti vardır.

1- Sütlü Çikolata

Sütlü Çikolata, en yaygın olan çikolata türüdür. Katı çikolata ile başlar ve daha sonra sıvı, toz veya yoğunlaştırılmış formda süt eklenir. Birçok çikolata, sütlü çikolata bazıyla yapılır.

Alyan Gıda Sütlü Çikolata Çeşitleri

  • Monteyer
  • Sütlü Tablet Çikolata Dates n Choco,
  • Sütlü  Çikolatalı Truffino
  • Bütün Fındıklı Sütlü Çikolata

2- Bitter Çikolata

Bitter çikolata, saf kakaoya en yakın formdur. Pek çok bölgede katkı maddesi içermediği için sade çikolata olarak da bilinir. Yağ içeriği eklenen sütten değil, kakao yağından gelir ve kakao çekirdeğine profil olarak daha yakın olan daha saf bir lezzet verir.

Alyan Gıda Bitter Çikolata Çeşitleri

  • Monteyer, Bitter Tablet Çikolata %57
  • Dates n Choco Bitter Çikolatalı
  • Truffino Portakal Krema Dolgulu Bitter Çikolata

3- Beyaz Çikolata

Beyaz Çikolata, sütlü çikolata gibi önemli miktarda süt ve ilave şeker içerir. Diğerlerinden farkı; beyaz çikolatada kakao katılarının olmamasıdır. Kullanılan tek kakao ürünü kakao yağıdır. Bu, üretim sürecinde hiçbir katı madde bulunmadığından çikolataya beyaz rengini verir. Beyaz çikolatanın çikolata ürünü sayılabilmesi için en az %20 kakao yağı içermesi gerekir. Sütlü ve bitter çikolatadan daha tatlı, daha hafif bir lezzete sahiptir ve ilave lezzet için genellikle vanilya gibi ekstra malzemeler kullanır.

Alyan Gıda Beyaz Çikolata Çeşitleri

  • Dates n Choco Beyaz Çikolatalı
  • Truffino Bademli Sütlü Krema Dolgulu Hindistan Cevizli Beyaz Çikolata

Bir parça çikolata, sınırsız mutluluk.

Siz de www.shopinalyan.com adresimizden Alyan Gıda’nın birbirinden güzel lezzetlerine ulaşabilirsiniz.