Hediyelik Çikolata

Hediyelik çikolata olarak sevdiklerinize sunabileceğiniz, Alyan Gıda ürün ailesinin birbirinden lezzetli birçok çeşidi sayesinde mutluluk, sevinç ve neşe dolu beraberlikleri daha da anlamlı hale getirebilirsiniz!

Çikolata üretmenin çok ciddi bir iş olduğunun farkındayız. En özel malzemeler ve karışımlarla hazırlanan enfes Alyan Gıda çikolataları, özel günlerde sevdiklerinizle birlikte eşsiz anılar biriktirebileceğiniz kadar tatlı ve kaliteli olarak üretiliyor.

Çikolatanın Kısa Tarihçesi

Çikolata kelimesini duyduğumuzda, bir gofret, bir kutu çikolata veya bir çikolata barı aklımıza gelir. Aklımıza ilk gelenin tatlı bir tada sahip olduğunu iyi biliriz. Ancak çikolata uzun tarihi boyunca farklı şekillerde tüketilmiş ve kullanılmıştır.

Çikolatanın olmazsa olmazı olan hammaddesi Kakao ağacının meyvelerinden üretilmektedir. Her ne kadar kakao ve çikolata ayrılmaz bir ikili gibi görünse de geçmişte bu durum şimdikinden çok farklı bir haldedir.

Bugün hediyelik çikolata olarak sevdiklerimize sunduğumuz bu lezzet fabrikasının hammaddesi olan kakao, 4 bin yıllık bir geçmişe sahiptir. İlk olarak Güney Amerika’da rastlanan kakaoyu bugün ki çikolata formuna en yakın olarak kullanan topluluk günümüzde Meksika sınırlarında bulunan alanda yaşayan Olmecler olmuştur. Mayalar, kakao meyvesinden içecek olarak yararlanmışlar. Aztekler de kakao çekirdeklerini para birimi olarak kullanmıştır.

Çikolata bugün her ne kadar tatlı ve lezzetli bir buluş olsa da geçmiş zamanlarda farklı amaçlarda kullanılan bir hammaddeye sahip olduğunu söylemek daha doğru olacaktır.

Hediyelerin En Tatlısı

Alyan Gıda, Premium çikolata üretimini bambaşka bir boyuta taşıyarak, lezzet, güven ve kalite odaklı çikolata markaları yaratmaktadır. Günümüzde müşteri ihtiyaçlarına yönelik ürettiği hediyelik çikolata olabilecek nitelikli ürünleri sayesinde hediyelik anlayışını değiştirmek üzere yola çıktı. Monteyer, Truffino, Dates n Choco gibi çikolata markaları ile eşsiz bir çikolata marka yelpazesi ve hediyelik çikolata ürünleri siz değerli müşterilerimizi bekliyor.

Hediyelik çikolata için harika seçimlere sahip olan Alyan Gıda, çikolatanın en farklı hallerinin üretimini gerçekleştirdiği Sakarya/Hendek’te bulunan üretim tesisleriyle kalite, müşteri memnuniyeti ve lezzet üçlemesiyle üretim ve satış yapmaktadır.

Kalite, Titizlik ve Güven Odaklı Üretim

Özellikle hediyelik çikolata denince akla gelen klasikleşmiş ve üretimi konusunda herhangi bir fikre bile sahip olunamayan birçok marka bulunmaktadır. Alyan Gıda, kalite, teknoloji, güven ve hijyen gibi üretimin olmazsa olmazı olan bir planlama ve üretim anlayışına sahiptir. Üretimin başından sonuna kadar bütün süreçler otomasyona bağlı bir şekilde ilerlemekte ve her aşamada farklı kontrol mekanizması ile üretim sıklıkla kontrol edilmektedir.

Alyan Gıda, Helal, ISO 22000, ISO 9001 ve BRC Food Global Gıda Güvenliği sertifikalarına sahiptir. Modern üretim tesisinde üretilen 200’den fazla ürün, başta Amerika, Avrupa, Orta Doğu, Afrika olmak üzere dünyanın dört bir yanına ihraç edilmektedir.

Birbirinden Lezzetli Çikolata Markaları

Farklı ürün yelpazesiyle, çikolata sektörüne dinamizm katan Alyan Gıda, farklı ürün konseptleri ile hediyelik çikolata için harikulade alternatifler oluşturuyor.

Hediyelik çikolata, çikolata ürünleri, çikolata soslu kekler ve Alyan Gıda bahçesinden gelen hurma ürünlerinin incelemek için ürünler sayfamızı ziyaret edin.

DİĞER BLOG YAZILARI

Hediyelik Çikolata